Om Krav Maga

Krav Maga er et praktisk og taktisk system, hvor udøveren lærer at forhindre, håndtere og forsvare sig selv eller andre mod alle former for vold, angreb og trusler.

Systemet blev grundlagt af Imi Lichtenfeld (Sde-Or) og er under fortsat udvikling.

Krav Maga er let at lære af Alle, det udføres naturligt og intuitivt og det kan bruges i praksis i stressede og pressede situationer.

***************************************************

Krav Maga inkluderer emner som:

Forebyggelse, undgåelse og flugt.
Håndtering af kast og fald i alle retninger og vinkler.
Angreb og modangreb udført mod alle mål, alle afstande/rækkevidder, højder, vinkler, retninger og alle rytmer udført fra alle positioner og stillinger. Brug af alle former for dagligdagsting til brug i selvforsvar.
Forsvar mod alle ubevæbnede angreb: stød, slag og spark. Frigørelser fra alle slags greb og omklamringer. Forsvar mod alle bevæbnede angreb og trusler med kniv/skarpe objekter, angreb og trusler med køller, kæppe og andre slagvåben samt alle former for skydevåben.
Håndtering af ovenstående fra alle vinkler, udført af en eller flere personer, i alle former for omgivelser; små rum eller åbne pladser, i en trappeopgang, gyder, tog/busser og i biler, på alle former for underlag, i vand, når der er begrænset mulighed for bevægelse, stående, siddende, liggende på ryggen/siden/maven.
Krav Maga forbereder udøveren til at fungere under alle omstændigheder og i alle scenarier, i alle forsvars- og kampsituationer og deres behov. Krav-Maga forbedrer teknik, taktik, fysik og mentalitet.
Krav Maga indeholder specielle fremgangsmåder, taktikker, teknikker, emner, øvelser og træningsmetoder til de enkelte grene: Civile i alle aldre, mænd og kvinder, unge og gamle. Politi- og sikkerhedsstyrker, militært personale og -enheder, social- og sundhedspersonale, fængselspersonale, sikkerhedsvagter, bodyguards, civilt politi, antiterror enheder, lufthavnspoliti, special- og kommandoenheder.

Principper i Krav Maga

  • Undgå skader. Gør brug af teknikker, der udnytter kroppens naturlige reflekser.
  • Forsvar dig og angrib på kortest mulige tid.
  • Gør brug af kroppens sårbare punkter.
  • Brug kroppens naturlige våben og gør brug af de objekter, der er i nærheden.
  • INGEN regler! Gør alt hvad du kan for at forsvare dig.